8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde Gastronomi Dolu Bir Haftasonu
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, bu yıl 17-20 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin katılımcılara göz ve damak şöleni sunacağını açıkladı. Festivalin tanıtım toplantısı, Yeni Adana Müzesi Konferans Salonu'nda düzenlendi.
Adana'nın Zengin Mutfak Kültürü
Köşger, festivalin amacının Çukurova’nın zengin lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmak olduğunu vurguladı. Adana'nın, Türkiye'nin en güçlü ve köklü mutfak kültürlerinden birine sahip olduğunu belirten Vali, festival alanında 20'den fazla kebapçı, börekçi, tatlıcı ve şalgamcı olacağını söyledi. "Bu yıl gözümüzün ve gönlümüzün de şenleneceği bir festival organize ettik." dedi.
Gastronomi Destinasyonu Hedefi
Gastronomi destinasyonu oluşturma çabasıyla festivalde açık oturum düzenleneceğini ifade eden Vali Köşger, bu etkinliklerin kentin mutfak kültürünü daha geniş bir kitleye ulaştıracağını söyledi.
Adana'nın Turizm Vizyonu
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise etkinliğe olan ilginin her yıl arttığını belirterek, "Turizmi gastronomiye dayandırarak Adana’yı bir turizm kenti yapma kararlılığındayız." şeklinde konuştu.
Festival Programında Neler Var?
Devletin ev sahipliği yaptığı 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, Merkez Park’ta gerçekleşecek. Festival, katılımcılara şef sunumları, söyleşiler, yemek yarışmaları ve tadım etkinlikleri gibi çeşitli aktiviteler sunacak. Ayrıca, ödüllü festival koşusu gibi yarışmalar da etkinlik programında yer alacak.