DOLAR
34,25 0,04%
EURO
37,59 -0,04%
ALTIN
2.886,83 -0,09%
BITCOIN
2.139.075,71 -0,19%

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Balinanın Bilgisi' Filmi Dünya Prömiyerini Yaptı

Antalya'da düzenlenen 61. Altın Portakal Film Festivali'nde 'Balinanın Bilgisi' filminin gösterimi gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 08.10.2024 22:17
Güncelleme Tarihi: 08.10.2024 22:23

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Balinanın Bilgisi' Filmi Dünya Prömiyerini Yaptı

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Özel Gösterim

Bu yıl 61'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında, 'Balinanın Bilgisi' isimli filmin dünya prömiyeri yapıldı. Festival, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, film gösterimleri, söyleşiler ve çeşitli oturumlar ile devam ediyor.

Film Gösterimi

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda yer alan gösterimde, filmin yönetmenliğini ve senaristliğini üstlenen Önder Şengül ile başrol oyuncuları Özge Cevher Yüksel, Şamil Kafkas ve Ozan Öncel yer aldı.

Filmin Hikayesi

Film, Muğla'nın dağ köyünde geçen, dokuz aylık hamile bir kadın olan Gülsüm ile köy muhtarı arasındaki gerginliği konu alıyor. Tüm köy erkeklerinin başka şehirlerde maden işlerinde çalışmaya gitmesi sonucu Gülsüm, muhtarın oluşturduğu düzene karşı çıkan tek kişi olarak öne çıkmaktadır. Gerilimin giderek arttığı bu hikaye, Gülsüm’ün doğayı tercih eden yaşamını ve içsel gücünü keşfetmesini anlatıyor.

Yönetmenin Vurguları

Yönetmen Önder Şengül, sinema sektöründen uzaklaşıp kırsala yerleştiğini belirtti. Gülsüm’ün hikayesinin kendisine ilham verdiğini söyleyen Şengül, "Bu film, insanın doğayla iç içe yaşadığı sürece ne kadar güçlü olabileceğini gösteriyor" diye ekledi.

Oyuncuların Deneyimleri

Oyuncu Özge Cevher Yüksel, sinema sektörünü bırakıp kırsala yerleştiğini belirtirken, "Köydeki provalarımız uzun bir yolculuktu. Gerçek yaşam koşullarında, Gülsüm’ün yaşadığı duyguları yansıtmak için çok çaba sarf ettik" dedi.

Sonuç

Gülsüm’ün hikayesi, hem köyün hem de doğanın sunduğu zorluklar ile yüzleşen bir kadının öyküsünü sunarak izleyicilere derin bir deneyim yaşatmayı hedefliyor.