DOLAR
34,26 0,11%
EURO
37,39 0,32%
ALTIN
2.921,5 0,23%
BITCOIN
2.260.016,03 -5,23%

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Başladı

61. Antalya Altın Portakal Film Festivali, kırmızı halıyla açıldı. Ferzan Özpetek, festivalin önemini vurguladı.

Yayın Tarihi: 12.10.2024 20:54
Güncelleme Tarihi: 12.10.2024 22:28

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Başladı

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Heyecanla Başladı

Bu yıl 61'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, göz alıcı bir kırmızı halı geçişiyle açılışını yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ev sahipliği yapılan bu prestijli festival, bir hafta süren etkinliklerle dolup taşan bir program sunuyor.

Kırmızı Halıda Ünlüler Geçidi

Kapanış ve ödül töreninde, sinema ve televizyon dünyasının tanınmış isimleri, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi önünde kırmızı halıda yürüyerek medya mensuplarına poz verdi. Ulusal Uzun Metraj Yarışma Bölümü Jüri Başkanı Ferzan Özpetek, festivalde yer alan 12 filmden 11'inin yönetmeninin yeni olduğunu belirtirken, "Beraber olmaktan, beraber karar vermekten ve sonuçlardan çok mutluyuz. Antalya bambaşka güzel bir şehir," dedi.

Jüri Üyelerinin Değerlendirmeleri

Jüri üyelerinden Gökçe Bahadır, bu süreçte birlikte karar verdiklerini ve keyif aldıklarını ifade etti. İlker Kaleli ise, "Güzel bir hafta geçirdik, süreci birlikte paylaşma şansına sahip olduk," dedi.

Yönetmen ve Oyunculardan Duygusal Paylaşımlar

Festivalde yer alan "Mukadderat" filminin yönetmeni Nadim Güç, bu festivalin kendileri için bir ilk olduğunu ve izleyicilerin beğenisinin emeğin karşılığı olduğunu kaydetti. Filmin oyuncusu Nur Sürer, festivalde aldıkları ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

Öne Çıkan İfadeler ve Duygular

Göksel Kortay, bu yılın kendisi için çok anlamlı olduğunu ve festivalin de 61. yılı olmasıyla duygularını paylaştı. Ayça Bingöl, gecenin coşkusunu yaşadıklarını ve böyle etkinliklerin her zaman heyecan verici olduğunu söyledi. "Balinanın Bilgisi"nin yönetmeni Önder Şengül, Antalya seyircisinin coşkusunu vurguladı. Ecem Uzun ise, ekibin ve seyircilerin muhteşem olduğunu dile getirdi.