DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.123.823,82 0,64%

61 sağlık personeli akşam yemeğinden zehirlendi Tedavileri devam ediyor

Gaziantep'te bazı hastanelerde görev yapan 61 sağlık personeli, hastanede yedikleri akşam yemeğinden sonra zehirlendi.

Yayın Tarihi: 05.07.2024 00:24
Güncelleme Tarihi: 05.07.2024 00:24

61 sağlık personeli akşam yemeğinden zehirlendi Tedavileri devam ediyor

GAZİANTEP'TE SAĞLIK PERSONELİ YEMEKTEN ZEHİRLENDİ

Gaziantep'te bazı hastanelerde görev yapan sağlık personeli, akşam yemeğinde yedikleri yiyecekler sonrası zehirlenme belirtileri gösterdi. İddialara göre, yemeklerini hastanede yiyen 61 sağlık çalışanı, mide bulantısı şikayetleri ile bulundukları hastanelerin acil servislerine başvurdu.

Zehirlenme vakası sonrası, sağlık personelleri Ersin Arslan Mücahitler Hastanesi ve Yavuzeli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Gaziantep İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada hastaların genel sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.

Şahin açıklamasında, "Hastalarımızın sağlık durumları genel olarak iyi. Hastalarımızın tedavileri sürüyor" ifadelerini kullandı. Zehirlenme vakasının ardından sağlık çalışanlarının tedavi süreçleri devam ederken, hastanelerdeki acil servislerin normal işleyişine devam ettiği bildirildi.

AYNI YEMEKTEN YEDİLER

İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin, yaşanan olayla ilgili detayları paylaşarak, "Bugün akşam yemeğinde aynı noktadan hizmet alımı yapılmış olan yemekten yiyen 61 civarında kişinin besin zehirlenmesiyle hastanemize müracaat ettiğini gördük. Gelen vakaların büyük kısmına Ersin Arslan Hastanemizin acil biriminde müdahale edildi. Geriye kalanların bir kısmı da Yavuzeli Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Toplam 61 civarında sağlık çalışanımız etkilendi. Sağlık çalışanlarımızın tedavileri yapıldı. Hastanelerimizin acil birimleri rahat. Kapatılan herhangi bir acil birimi yok. Tedaviler devam ediyor. Durumu ağır olan hastamız yok. Durum kontrol altında" dedi.

DURUM KONTROL ALTINDA

Olay sonrası Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla, zehirlenmenin kaynağının belirlenmesi için incelemeler başlatıldı. Zehirlenme vakalarının yaşandığı yemeklerin tedarik edildiği firmanın denetim altına alındığı ve numunelerin laboratuvar testlerine gönderildiği bildirildi.

Zehirlenme vakalarının yaşandığı hastanelerin acil servisleri ise normal hizmet vermeye devam ediyor. Zehirlenen sağlık çalışanlarının tedavilerinin devam ettiği ve genel sağlık durumlarının iyi olduğu belirtiliyor.

Bu olayın ardından Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, hastanelerde sunulan yemek hizmetlerinin denetimlerini sıkılaştırma kararı aldı. İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin, benzer olayların tekrar yaşanmaması adına gerekli tüm önlemlerin alındığını ve denetimlerin artırıldığını vurguladı.