DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.130.276 0,34%

60 ay vadeli kredide geri ödeme şoku! 150.000 TL ayda 1.200 TL ödenecek

Bankalar tarafından düzenlenen kredi kampanyaları oldukça dikkat çekiyor. Özellikle de bankaların sağladığı düşük faizli kredilerin yanı sıra yüksek tutarlı krediler de tercih ediliyor.

Yayın Tarihi: 27.06.2024 15:26
Güncelleme Tarihi: 27.06.2024 15:26

60 ay vadeli kredide geri ödeme şoku! 150.000 TL ayda 1.200 TL ödenecek

Bankalar tarafından düzenlenen kredi kampanyaları oldukça dikkat çekiyor. Özellikle de bankaların sağladığı düşük faizli kredilerin yanı sıra yüksek tutarlı krediler de tercih ediliyor. Kamu bankaları güvenilirlikleri ile bu ödeme işlemlerini anında tamamlarken, faiz oranları ortalamada iken vadeler konusunda çeşitli gelişmeler yaşanabiliyor. Konut sahibi olmanın oldukça zorlaştığı şu günlerde artan konut fiyatları akabinde konut kredisi imkanlarının da zorlaşması vatandaşın belini büküyor. Önde gelen kamu bankalarından olan Ziraat Bankası tarafından başlatılan konut kredisi kampanyasında 60 ay vade ile 150.000 GL kredi hesaplaması yer alıyor.

KONUT KREDİSİ KAMPANYALARI

Konut kredisi kampanyalarında önemli bir adım olarak bilinen kampanya kapsamında konuta ortak olarak alım sağlanırken, kullanılan konut kredisi tutarı da ortaklar arasında bölüşülüyor. Ziraat Bankası ortak konut kredisi son zamanların en çok araştırılan konut kredisi kampanyası olunurken, 5 kişiye kadar aynı tapunun sahibi olma ve kullanılan krediyi de 5 kişinin ortak olarak ödeyebilmesi imkanı sağlanıyor.

tll

Minimum 2, maksimum 5 kişinin dahil olacağı kampanya kapsamında geri ödemede Bu sayede oldukça düşük seyrediyor. Ortak gelir beyanı veren 5 birey, yüksek tutarda geri ödenen Konut kredisine kolaylıkla ulaşıyor. Kredi tutarı ve BDDK tarafından alınan kararların bizzat uygulanacağı ortak konut kredisi kampanyasında alınacak konutun piyasa değeri de normal koşullara göre hesaplanıyor

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ KAMPANYASI

Karar verilen ve satın alınacak olan konutun üzerine ipotek konulması ile kredi güvencesi sağlanırken, ek teminatı talep edilebileceği de belirlenmiş bulunuyor. Zorunlu deprem sigortası, hayat ve konut sigortası yaptıran bireyler krediden faydalanabiliyor.

tll

Ziraat bankası ortak konut kredisi kampanyasında yer alan detaylarda 150.000 TL'lik kredi için hesaplama ve ödeme planı sunuldu. Banka tarafından yapılan hesaplamada 150.000 TL kredinin kişi başına düşen taksiti 60 ay vade seçilmesi durumunda 1200 TL'ye tekabül ediyor. Konut kredi faizlerinin arttığı ve geri ödemelerini de yüksek taksitlerle sağlandığı Şu günlerde bu Kredi paketi vatandaşın cebine rahatlatabiliyor. Özellikle de aileler için ideal bir çözüm olarak bilinen ortak konut kredisi birey üzerindeki maddi yükü azaltmayı ve daha yüksek tutarla kredilere erişim sağlayabilmeyi hedefliyor. Kredi piyasasına en çok dikkat konut kredileri olurken Konut Kredisi arayışında olan bireyin karşısına çıkan ortak konut kredisi geri ödemesi konusunda esneklik imkanı da sağlayabiliyor