Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

7 yaşındaki çocuğa tecavüz eden Suriyeli nedeniyle halk ayaklandı: 'Bu misafirlik fazla uzadı'

Kayseri'de 5 yaşındaki çocuğu istismar ederken yakalanan Suriyeli göçmen nedeniyle halk ayaklandı. Dün akşam boyunca Suriyelilere ait araç ve iş yerlerini yakan halk, misafirliğin fazla uzadığını ve göçmenlerin ülkeden gönderilmesini istediklerine yönelik çeşitli sloganlar attı.

Yayın Tarihi: 01.07.2024 11:54
Güncelleme Tarihi: 01.07.2024 12:19

7 yaşındaki çocuğa tecavüz eden Suriyeli nedeniyle halk ayaklandı: 'Bu misafirlik fazla uzadı'

Dün akşam saatlerinde Kayseri’de büyük bir infial meydana geldi… Aktarılanlara ve sosyal medyada yayımlanan videolarda da görüldüğü üzere bir Suriyeli göçmenin 5 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz etmesinin ardından halk ayaklandı. “Misafirlik uzadı” diyen halk, Suriyelilerin evlerinden iş yerlerine kadar birçok mala zarar vererek tepkisini ortaya koydu. 

Kayseri Valiliği’nin de doğruladığı üzere Danişmentgazi Mahallesi’de bulunan Suriye uyruklu bir göçmen, 5 yaşındaki başka bir Suriyeli göçmen kız çocuğunu istismar ederken yakalandı. Video kaydı da alınan şahsı gören mahalleli, olay sonrası kalabalık bir şekilde toplanarak olay çıkardı. Öğrenilenlere ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın paylaştıklarına göre polisin almaya geldiği istismarcı şahsın teslim olmaması üzerine ayaklanan halk, bölgedeki Suriyelilerin evlerini, araçlarını ve iş yerlerini yakıp yıkmaya başladı. 

Kayseri Valiliği tarafından doğrulanan olayda halkta infial meydana gelmesi üzerine bölgeye TOMA ve Özel Harekat polisleri sevk edildi. Polis ekipleri istismarcı şahıs zorla alıp bölgeden uzaklaştırırken, bölge halkının sinirleri yatışmadı ve yabancılara ait tüm araçlar ters çevrildi, iş yerleri ateşe verildi. Bölgede halk tüm mültecilerin gönderilmesi talebinde bulunurken, sokaklarda “Erdoğan istifa” sloganları yükseldi. Bu sırada gelen TOMA ise vatandaşa müdahalede bulundu. 

Vatandaşlar göçmenlerin dükkanlarını ateşe verirken, çıkan yangın için bölgeye itfaiye geldi. Ancak kalabalık itfaiyenin yangını söndürmesine izin vermedi. İtfaiye güçlükle ilerleyerek yangınlara müdahale etti. Suriyelilere ait olduğu iddia edilen araçlar ise ters çevrildi… Halk, misafirliğin artık fazla uzadığını ve tüm göçmenlerin ülkelerine gönderilmeleri gerektiği çağrısında bulunarak çeşitli sloganlar attı. 

kayserş

5 polis memuru yaralandı! 

Konuya yönelik açıklama yapan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, istismarı doğrulayan yazılı bir açıklama yapmasının ardından sakinleşmeyen vatandaşlarla görüşmek üzere bölgeye geldi. Burada bir apartmanın balkonuna çıkan Çiçek, vatandaşları sakin olmaya devam etti. Olaylarda 5 polisin yaralandığını kaydeden Vali Çiçek, balkonda şu açıklamayı yaptı: 

"Ben öfkenizi iyi anlıyorum. Şu an gerçekten çok kızgın olduğunuzu ve bu olayın alçak bir olay olduğunu biliyorum. Ben size valiniz olarak söz veriyorum." 

Söz konusu şahsın gözaltına alındığını söyleyen Vali Çiçek, ailesinin ve şahsın sınır dışı edileceğini vurguladı. Ayrıca halka sükunet çağrısında bulunarak çocuğun da koruma altına alındığını aktardı. 

MHP ve CHP açıklama yaptı: Tüm göçmenler en kısa sürede ülkelerine gönderilmeli! 

kayseri

Konuya yönelik X hesabından paylaşımda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, şu ifadeleri kullandı: 

"Her geçen gün daha da büyüyen göçmen krizi, iktidarın umursamaz ve çözüm üretmeyen politikalarının bir sonucu. Türkiye, acilen toplumsal huzuru gözeten bir göç politikası geliştirmeli. Artık laf değil, icraat zamanı." 

Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri milletvekili İsmail Özdemir de X hesabından Suriyeli şahıs hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığını aktardı. Ayrıca Valiliğin yaptığı açıklamanın dikkate alınması çağrısında bulunan Özdemir, şu ifadeleri kullanarak Suriyelilerin ülkeden gönderilmesi talebinde bulundu: 

"… Türkiye’nin huzur ve güvenliği için Suriyeli misafirlerimizin mümkün olan en kısa sürede onurlu bir şekilde ülkelerine dönmelerinin sağlanması MHP olarak beklentimizdir."