DOLAR
34,68 0%
EURO
36,73 -0,01%
ALTIN
2.960,57 0%
BITCOIN
3.361.382,13 0,4%

5 dakikada şipşak tava böreğiniz hazır! Ne hamura ihtiyacınız var ne de yufkaya

Şipşak bir tava böreği yapıp, evden hızlıca yiyip çıkmak istiyorsanız sizlere lezzetli mi lezzetli ne yufkanın ne de hamurun gerektiği harika bir tarifle geldik. Yalnızca 5 dakikada hazırlayacağınız bu tarif sayesinde sabah kahvaltılarınızda pratik bir öğün yemeniz mümkün. İşte şipşak çok lezzetli tava böreği tarifi...

Yayın Tarihi: 03.01.2024 13:33
Güncelleme Tarihi: 03.01.2024 13:33

5 dakikada şipşak tava böreğiniz hazır! Ne hamura ihtiyacınız var ne de yufkaya

Vakit kaybetmeden sabah kahvaltısında pratik bir öğün hazırlamak istiyorsanız, işe gitmeden çok fazla vaktiniz yoksa yalnızca beş dakikanızı alacak adı üstünde şipşak tava böreği tarifi ile lezzetli bir sabah öğününe merhaba diyeceksiniz. Sabah kahvaltısında yiyebileceğiniz her şeyi bu böreğin içerisine katmanız mümkün. Tam bir protein deposu olan şipşak çok lezzetli tava böreği ile akşama kadar tok kalmanız mümkün. İşte evinizde bulunan malzemelerle yapacağınız şipşak çok lezzetli tava böreği tarifi...

TAVA BÖREĞİ TARİFİ MALZEMELERİ

  • 2 tane yumurta
  • Çeyrek su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ölçüsünde süt
  • 2 tane lavaş

Arası için;

Rendelenmiş kaşar peyniri

  • 1 dilim ufalanmış beyaz peynir
  • Pul biber
  • Bir tutam ince ince kıyılmış maydonoz

Pişirmek için

  • Sıvı yağ


TAVA BÖREĞİ TARİFİ

TAVA BÖREĞİ TARİFİ

  1. Sıvı yağ, süt ve yumurtaya uygun bir kabın içerisine alarak karıştırın. 
  2. Daha sonra lavaşınızı ikiye katlayıp rulo şeklinde sararak ince şeritler halinde kesip, çırpmış olduğumuz sosu ekleyerek güzelce karıştırın.
  3. Yağlamış olduğunuz tavaya harcın yarısını alarak eşit şekilde her yerine kaşıkla yayıp düzleştiririn.
  4. Yeteri kadar beyaz peynir, kaşar rendesi ve maydanoz ekleyip son olarak pulbiber serpiştirin. 
  5. Kalan karışımı da tavaya iç harcın üzerine dökün.
  6. Peynirlerin üzeri kapanacak şekilde yayıp güzelce harcınızı düzleştirin.
  7. Ocakta kapağı kapalı şekilde kısık ateşte arkalı önlü çevirerek her iki tarafı da güzelce pişirin.
  8. Dilimleyerek sıcacık servis edebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere afiyetler olsun.