DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.147.528,88 0,23%

4A, 4B, 4C'liye bayram desteği! Resmi Gazete de onay mührü basıldı

Fatura indirimi, kira desteği, bankalar ile ortaklaşa finans desteği gibi bir çok programa imza atılırken, son dakika Resmi Gazete'de yayımlanan bildirgede emekliye yeni bir indirim müjdesi verildi.

Yayın Tarihi: 31.05.2024 13:35
Güncelleme Tarihi: 31.05.2024 13:35

4A, 4B, 4C'liye bayram desteği! Resmi Gazete de onay mührü basıldı

Emekliye son dakika Resmi Gazete onaylı olarak yeni bir indirim müjdesi verildi. Emekli maaşlarına Temmuz ayı zammı öncesinde bir çok destek programı kapsamında gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda en düşük emekli emekli maaşı alan emekliye yönelik olarak başlatılan destek programında bir çok madde yer almaktaydı.  Fatura indirimi, kira desteği, bankalar ile ortaklaşa finans desteği gibi bir çok programa imza atılırken, son dakika Resmi Gazete'de yayımlanan bildirgede emekliye yeni bir indirim müjdesi verildi. Resmi Gazete'de yer alan karayolu taşıma yönetmeliğinde sağlanan değişiklikler arasında otobüs taşımacılığı alanında emeklilere sağlanacak yüzde 20 indirim ile alakalı olarak yeni bir adım atıldı. 

EMEKLİYE ULAŞIM DESTEĞİ MÜJDESİ

Yeni yapılan düzenlemede şehirlerarası hizmet sunan şirket ve kişilere yönelik olarak sağlanacak destek ile büyük ölçüde indirim devreye girecek. Söz konusu destek programı ile alakalı olarak emekli olduğunu belgeli olarak ispatlayan her bireyin şehirler arası yolculuğu yüzde 20 indirimli olarak sağlanacak. Söz konusu destek 2024 yılı sonuna kadar geçerli olacak iken, uzatılıp uzatılmayacağı konusu da Aralık ayında netleşecek. 

tll

Ulaşım Bakanlığı tarafından belirlenen tarifede emekli bireylerin indirimli seyahat etmelerini sağlayacak bu düzenlemem geçici maddeye eklenirken, emekli statülerinin firmalara sunulması durumunda indirimden faydalanılacağı açıklanmış bulunmaktadır. Emekli destek programları arasında yer alan seyahat indirimi kararı,  emeklilerin seyahat maliyetlerini bir nebze olsun hafifletmek ve onlara ekonomik anlamda destek olmak amacı gütmektedir.

UYMAYAN SÜRÜCÜYE BÜYÜK CEZA

Resmi Gazete'de yayımlanan bildirgede emekliye yönelik olarak sağlanan bu indirim hükmüne uymayan Ayrıca, bu indirimi sağlayan hükme uymayan şirket ya da kişilere, büyük yaptırımlar uygulanacak. Taşıma firmaları söz koınusu indirimi uygulamaması durumunda her bir kurala uymayana 5 uyarma cezası ile büyük yaptırımlar sağlanacak. Emekli maaşlarının açlık sınırın altında kaldığı şu günlerde belirlenen kesime destek sağlamak ve ekonomik olarak avantajlar sağlamak adına bu tür düzenlemeler yapılırken, emeklinin ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenmektedir.