DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.152.097,56 0,02%

31 Mayıs’a kadar gitmeyene dev hüsran! Her ay için yüzde 29 artışla ödeyecek

Emlak Vergisi taksitini kaçıranlar için uzmanlar uyardı. Borç üzerine borç biniyor

Yayın Tarihi: 29.05.2024 12:07
Güncelleme Tarihi: 29.05.2024 12:07

31 Mayıs’a kadar gitmeyene dev hüsran! Her ay için yüzde 29 artışla ödeyecek

Bir çok ülkede uygulanan vergi programı ülke ekonomisinin kalkınması adına büyük önem arz ediyor. Emlak ve çevre temizlik vergileri de maddi anlamda düzen sağlamak amacıyla uygulanan vergiler arasında yer alıyor. Gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren ve her sene ödenen emlak vergisi ile alakalı araştırmalar hız kesmeden araştırılmaya devam ediyor. Emlak vergisi taşınmaz sahibi bireyin düzenli olarak ödediği ve belirli kriterler kapsamında istisnaya dahil olduğu vergi ödemesi olarak bilinirken, çevre temizlik vergisi de çevrenin korunmasının devamlılığını sağlamayı hedefliyor.

Emlak vergisi 2024 yılı ödemeleri ile alakalı olarak uzman isimler son uyarılarını yaparken, Altın Emlak Global'in Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı tarafından yapılan açıklama vatandaşı vergi ödemenin zorunluluğu ve tarihlerinin belirtilmesi bakımından büyük önem arz ediyor.

tl

EMLAK VERGİSİ SON ÖDEME TARİHİ

Uzman ismin yaptığı açıklama kapsamında vatandaşın emlak vergisi ilk taksitleri için ödeme için son başvuru tarihinin 31 Mayıs 2024 olduğunu belirtti. Gecikme zammına maruz kalmamak için belirlenen tarihe kadar ödeme yapılması gerektiğini belirten isim, ayrıca, emlak vergisinin iki eşit taksitte ödenebileceğini de sözlerine ekledi. Bu seçeneğin vergi mükelleflerine ödeme kolaylığı sağladığı biliniyor

EMLAK VERGİSİ ÖDEME YÖNTEMLERİ

Emlak vergisi ödemeleri için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Bazı belediyelerin internet üzerinden ödeme kabul ettiği belirtilirken, e-Devlet aracılığıyla da vergi tahsilatının yapılabileceğini sözlerine ekledi.

tl

2024 yılı için emlak vergi değerlerinin yüzde 29,23 oranında artırılacağını belirten isim, büyükşehir belediye sınırları içindeki bina, arsa ve araziler için vergi oranlarının yüzde 100 arttırılacağını sözlerine ekledi. Bu kapsamda geciken ödemelerin maddi anlamda kayıp sağlayacağı da belirtildi.

 İNDİRİMLİ BİNA VERGİSİ HAK SAHİBİ KİMLERDİR?

İndirimli bina vergisi uygulamasınında devreye alındığını belirten isim, bu imkandan hangi bireyin söz sahibi olabileceğini belirtti. Engelli vatandaşlar, geliri olmayan bireyler, emekli veya yardım aylığı alan kişiler, gaziler ve şehit yakınları gibi grupların indirimli bina vergisinden faydalanabileceğini sözlerine ekledi.