Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

30 senelik usta düşman çatlatacak Türk kahvesinin tarifini verdi... Başka yerde böyle Türk kahvesi içemezsiniz

Mutfak kültüründe olmazsa olmaz lezzetlerden birisi Türk kahvesi. Bir çok kişi Türk kahvesinin enfes lezzette nasıl pişmesi gerektiği konusunda tereddütler yaşasa da, artık bu tereddütler geride kalabilecek! Aslında Türk kahvesini pişirmek o kadar da zor değil. Sizler için 30 yıllık kahve ustası mükemmel yolları sıraladı. İşte harika bir Türk kahvesi yapmanın detayları...

Yayın Tarihi: 10.12.2023 15:31
Güncelleme Tarihi: 10.12.2023 15:31

30 senelik usta düşman çatlatacak Türk kahvesinin tarifini verdi... Başka  yerde böyle Türk kahvesi içemezsiniz

Gün içersinde neredeyse milyonlarca kişi Türk kahvesi içerek gününü geçiriyor. Türkiye’de oldukça yaygın olan bu kültür devam ettirilse de, pek çok kişi kahveyi pişirirken yanlış teknik uygulaması yapabiliyor. Bu sebeple istenilen lezzeti yakalamak da zorlaşıyor. Bu sorun artık vereceğimiz tarifle ortadan kalkacak! 30 senelik kahve ustası resmen tüm püf noktalarını ve tüyolarını verdi. İşte damak çatlatacak Türk kahvesinin püf noktaları...

KAHVE ÇEKİRDEKLERİ TAZE OLMALI 

Pratik olması sebebiyle bir çok kişi çekilmiş şekilde olan kahveleri kullanmak istiyor. Bu durum, istediğiniz lezzeti yakalamanızın önünde bir problem olabilir. Bildiğiniz bir yerden taze kahve çekirdeği satın alarak kendi evinizde taze şekilde çekmeniz ve bu şekilde kahvenizi yapmanız muhakkak Türk kahvesinde büyük farkı ortaya çıkaracaktır.

türk kahvesi pişirmenin püf noktaları

KAHVENİN ÖLÇÜSÜ 

Kahve hazırlığı yaparken dikkat edilmesi gereken önemli hususlardan birisi de ölçeği iyi şekilde ayarlamaktır. Tadını damaklarınızda hissetmek isteyeceğininiz bir kahve için bir fincan için yaklaşık olarak 1,5 tatlı kaşığı kahve atmanız yeterli olacaktır. Tabii ki de miktar damak zevkinize göre azalabilir ya da artabilir.

KAHVE SUYUNUN SICAKLIĞI 

Cezveye almış olduğunuz kahveyi ateşinin üstünde pişirirken dikkat etmeniz gereken belirli püf noktaları söz konusu. Pişirme sırasında kahve kaynamaya başlamadan hemen önce ocaktan almalısınız. Aksi taktirde bu durum kahvenizde bir acılaşmaya sebebiyet verebilir. Özetlemek gerekirse kahvenizin pişirme esnasında kesinlikle başında durmalısınız.