Her kahvaltı sofrasını renklendiren, akşam yemeklerinde de bazı yemeklerin yanında eşlikçi olan tahin helvasını; bu tarifte denediğiniz zaman hayran kalacaksınız! Evde en kolay tahin helvası yapmanın sırrı açığa çıktı. Sadece dört malzemeyle tahin helvası yapmanız mümkün.
PRATİK TAHİN HELVASI TARİFİ MALZEMELERİ
- 2 su bardağı ölçüsünde un
- 50 gr tereyağı
- 1 çay bardağı ölçüsünde tahin
- 1 su bardağı ölçüsünde pudra şekeri
PRATİK TAHİN HELVASI YAPILIŞI
- Tereyağınızı yapışmaz bir tavanın üzerinde eritin.
- Kısık ateşte un ekleyerek hafifçe renk değişene kadar güzelce kavurun.
- Hemen ardından pudra şeklinde ekleyin ve 2 - 3 dakika daha kavurma işlemine devam edin.
- Ocağınızı kapattıktan sonra tahininizi ilave ederek karışım pürüzsüz bir hal alıncaya kadar pişirmeye devam edin.
- Hazırlamış olduğunuz tahin helvasını streç kaplı bir kabın içerisine aktarın.
- İyice bastırarak güzel bir şekilde almasını sağlayın.
- Bir gece boyunca buzdolabında dinlendirmeye bırakın.
- Ertesi gün ise dinlenen tahin helvası servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun...