DOLAR
34,1 -0,09%
EURO
38,09 -0,07%
ALTIN
2.880,06 -0,2%
BITCOIN
2.192.120,55 -1,78%

2024'ün tüm zamları hesaplandı! Sıra şimdi seçimlerde! Büyükşehirlerde yaşayanları ilgilendiriyor

Uzun zamandır gündemde olan büyükşehirlerde yaşayan memurlara özel olarak destek sağlanacağı iddiaları AK Parti seçim beyannamesinde netleşeceği, kira yardımından, kreş desteğine kadar bir çok ödemenin şekilleneceği tahminleri sunuluyor.

Yayın Tarihi: 23.01.2024 09:24
Güncelleme Tarihi: 23.01.2024 09:24

2024'ün tüm zamları hesaplandı! Sıra şimdi seçimlerde! Büyükşehirlerde yaşayanları ilgilendiriyor

Ak Parti seçim beyannamesi ayın 30'un düzenlenecek olan toplantı ile şekillnemeye başlayacak. Seçimlerden sonra uygulamaya sokulacak olan vaatlerle alakalı yapılacak olan açıklamalarda özellikle de memuru yakından ilgilendiren gelişmelerin yaşanacağı konuşuluyor. Uzun zamandır gündemde olan büyükşehirlerde yaşayan memurlara özel olarak destek sağlanacağı iddiaları AK Parti seçim beyannamesinde netleşeceği, kira yardımından, kreş desteğine kadar bir çok ödemenin şekilleneceği tahminleri sunuluyor.

Büyükşehirlerde yaşam bir hayli zor. Hayat pahalılığı memurları küçük şehirlere tayin istemesine kadar itmekte iken, hükümetin bu konudaki çalışmalarının uzun süredir devam ettiği biliniyor. Kira desteği ile alakalı olarak büyükşehirlerde yaşayan memurlara büyükşehir tazminatı adı altında bir çok destek sağlanacak. Bu desteklerin amaçlarının da büyükşehirlerden göçün engellenmesi olduğu bilinirken, seçim sonrasında çalışmaların hız kazanacağı tahmin ediliyor. 

İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde yaşaan memurların, Anadolu'da yaşayan memurlara göre daha fazla kira para ödeyip gelir eşitliğinin azaldığı biliniyor. Bu eşitsizlğin ortadan kaldırılması adına sağlanacak olan kira desteği ile bu farkın ortadan kaldırılması planlanıyor. 

AK PARTİ SEÇİM BEYANNAMESİNDE YER ALACAK

2023 seçimleri öncesinde d eseçim beyannamesinde yer alan ancak uygulama için yerel seçimler beklenen memura kira desteğinin detaylarının seçim beyannamesi sonrasında açıklanacağı tahmin ediliyor.Özellikle de buna ek olarak bir desteğin  de söz konusu olabileceği tartışılıyor. 

tll

SOKAK HAYVANLARINI KORUMA PROGRAMI

Uzun süredir sokak hayvanlarının saldırıları ile bir çok birey yaralandı ya da tedavi altındayken hayatını kaybetti. Sokak hayvanlarına zarar verilemden bu kötü durumun da ortadan kaldırılması adına çalışmaların başlayacağı iddia ediliyor. Bu konuda sağlanacak olan desteklerin her belediyeye ayrı ayrı yanıtılacağı da söyleniyor. 

FAHİŞ KREŞ PARASINA SON

Çalışan ve çocuğunu kreşe gönderen memurlara da yönelik bir çok çalışma başlatılacak. İlk olarak mahalle kreşi uygulamasının devreye gireceği bilnirken, bu uygulamanın 2024 Eyül ayına yetiştirilmesi planlanıyor.. 30 Ocak'ta düzenlenecek olan AK Parti seçim beyannanmesnde bu durumunda konuşulup açıklığa kavuşacağı tahmin ediliyor. 

KENTSEL DÖNÜŞÜME MÜJDE

30 Ocak'ta Ak Parti genel Başkanı ve CUmhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak olan seçim beyannameleri arasında ‘kentsel dönüşüm ve dirençli şehirler’ sloganı ile bir çok yeni projeden bahsedileceği tahmin ediliyor.