DOLAR
34,14 -0,04%
EURO
37,94 0,05%
ALTIN
2.883,37 0,01%
BITCOIN
2.155.649,77 0,39%

2024'te Türkiye'nin Gündemi: Emlak, TROY Kart ve Enflasyon Konuları

Emlak ilan düzenlemesi, TROY kart sayısındaki artış ve iş dünyasının enflasyon üzerine önerileri öne çıkıyor.

Yayın Tarihi: 21.08.2024 10:45
Güncelleme Tarihi: 21.08.2024 10:45

2024'te Türkiye'nin Gündemi: Emlak, TROY Kart ve Enflasyon Konuları

Türkiye'nin 21 Ağustos 2024 Gündemi

1. Emlak Düzenlemeleri Geliyor

Emniyet ve Güvenliğin Sağlanması İçin İlan Takibi: Emlak Bakanı Bolat, yeni uygulama ile ilanların sıkı denetim altında olacağını açıkladı. "Mevzuata aykırı hareket edenlere 158 bin 460 liraya kadar ceza kesilecek. Sosyal medya platformlarında da ilan paylaşımına izin verilmeyecek," dedi. (Seda Tolmaç/Ankara)

2. TROY Kart Sayısında Ciddi Artış Hedefleniyor

Yerli Para Kullanımının Artması: Yıl sonuna kadar 50 milyon TROY kart sayısına ulaşılması hedefliyor. Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Ozan Deniz, "TROY kartlarla gerçekleştirilen alışverişlerin ciro payı %20'ye çıkacak," diye ifade etti. (Yıldız Taşdelen Erli/İstanbul)

3. Tarım Kredileri Bir Yılda 700 Milyar Liraya Yaklaşıyor

Çiftçiye Desteğin Vakti Geldi: Ziraat Bankası, yeni çiftçilere 200 milyar liralık kredi sağladı. Özel bankaların tarıma yaptığı kredi desteğinin %48,4'lük pazar payı ile lider durumda olduğu belirtildi. (Serap Doğan/İstanbul)

4. ULAK ile 5G Altyapısı Gelişiyor

Yerli ve Milli Çalışmalar: ULAK Haberleşme, 4,5G altyapısının verimli bir şekilde 5G’ye dönüşümü üzerine çalışmalar yapıyor. Denemelerde yüksek hız sonuçlarına ulaştığı bildirildi. (Arife Yıldız Ünal/Ankara)

5. İş Dünyası Enflasyon Üzerine Önerilerde Bulundu

Ciro Sınırları Tartışılıyor: İTO Başkanı Şekib Avdagiç, ciro sınırı getirilmesini önererek, "500 milyon lira altındaki firmalar muaf tutulabilir," dedi. Farklı başkanlar ise bu uygulamanın vergi boyutunun hafifletilmesini savundu. (Mertkan Oruç-Ergin Garip/Ankara)

6. Piyasalar Powell’ın Konuşmasını Bekliyor

Resesyon Endişeleri Sürüyor: ABD’de artan işsizlik ve fiyat artışlarının yavaşlaması sonrası, Fed Başkanı Powell’ın Jackson Hole’daki mesajları yatırımcılar için kritik hale geldi. (Sevgi Ceren Gökkoyun/Washington)

7. Vergi Kaybı İçin Yeni Sistem

Ulusal Taşıt Tanıma Projesi: Turpak CEO'su Tamer Şengönül, sistemin yakıt hırsızlığını önleyeceğini belirtti. (Başak Erkalan/Ankara)

8. Gazze'den Çarpıcı Açıklama

Felaket Görüntüleri: Amerikalı doktor Feroze Sidhwa, Gazze’de her gün başından vurulmuş çocuklar gördüğünü ifade etti. (Hakan Çopur/Chicago)

9. M Çiçeği Virüsüne Dikkat Çekildi

Sakin Kalma Çağrısı: Kızılhaç Acil Durum Operasyonları Başkanı, virüsün yayılmadığı kişiler için sakin kalmalarını önerdi. (Muhammet İkbal Arslan/Cenevre)

10. Mimar Sinan'dan kalma Avas Su Kemeri

Kültürel Projelerle Yaşatılacak: Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, "Su müzesi ve çocuk köyü inşa edeceğiz," dedi. (Mücahit Türetken/İstanbul)

11. 15 Temmuz'un Anılarına Sahip Çıkan Anne

Kuran Eğitiminde Örnek Oluyor: Şehit Onur Ensar Ayanoğlu’nun annesi, camide verdiği dersle oğlunun anısını yaşatıyor. (Başak Akbulut Yazar/İstanbul)

12. Paralimpik Şampiyona Hedefi

Kübra Korkut, İddialı Konuştu: Kübra Korkut, Paralimpik Oyunlar için altın madalya hayalinden bahsetti. (Erkan Tiryaki/Ankara)


Anadolu Ajansı'nın yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internetle wap için oluşturulan tüm bilgileri, abone olmayanların kullanması yasaktır. Aboneler, sözleşme dışındaki kullanımlar için sorumludur ve hukuki talepler saklıdır.