DOLAR
34,15 -0,14%
EURO
38,01 0,33%
ALTIN
2.880,98 -0,23%
BITCOIN
2.165.201,51 -0,39%

2024'te Türkiye'de İstihdam, İlk Yardım ve Sosyal Medya Üzerine Gelişmeler

İstihdamda artış, ilk yardımda yanlış bilgilere dikkat ve sosyal medya etkisi gündemde.

Yayın Tarihi: 14.09.2024 10:47
Güncelleme Tarihi: 16.09.2024 00:47

2024'te Türkiye'de İstihdam, İlk Yardım ve Sosyal Medya Üzerine Gelişmeler

İş Bulma ve İstihdamda 2024 Rakamları

İŞKUR, 2024 yılında 1 milyondan fazla bireyi işle buluşturdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2023'te işe yerleşenlerin sayısının 786 bin 501'den bu yılın aynı döneminde 947 bin 388'e ulaştığını belirtti. Eylül itibarıyla işe yerleştirilenlerin sayısının 1 milyonu aştığını vurgulayan Işıkhan, 'İş gücünün niteliğini artırmaya yönelik işbirliği projelerimizle daha fazla kişiyi istihdam etmeye devam edeceğiz' şeklinde konuştu.

İlk Yardımda Bilinmesi Gerekenler

Dr. Abdurrahman Kavuncu, ilk yardımda yaygın yanlışların hayatı tehlikeye atabileceğini ifade etti. "Trafik kazası geçiren bir kişi nefes alamıyorsa, yanında suni solunum öğrenmiş birisi varsa bu kişi, sağlık ekipleri gelene kadar hayat kurtarabilir. Ayrıca filmlerde gördüğümüz, zehir emme yöntemleri tamamen yanlıştır" diyerek doğru ilk yardım uygulamalarının önemine dikkat çekti.

Sosyal Medyanın Toplumsal Kutuplaşmaya Etkisi

İpek Coşkun Armağan, sosyal medyada manipülasyonların ön yargılara sebep olduğunu vurguladı. 'Ön yargılar, zamanla kalıplara dönüşüyor ve bu kalıplar bizim için kocaman bir bariyer oluşturuyor. Kendimizi korumak için manipüle edilen içerikleri terk etmemiz gerekiyor' dedi.

Suç Örgütü Davası

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar Ahmet ve oğlu Cüneyt Yakut’un, iş insanlarına baskı yapması için bilinen bir organize suç örgütüne görev verdikleri öne sürüldü. 30,5 yıldan 86 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

İdlib’de Sağlık Sektörü Krizi

Züheyir Harrat, İdlib'deki hastanelerin yalnızca acil sağlık hizmeti verebildiğini belirterek, desteklerin durması durumunda salgın hastalıkların artma riski bulunduğunu açıkladı. Bölgede diyaliz tedavisi gören Eyman Kayyal ise, sağlık hizmetlerinin acilen yeniden başlatılmasını talep etti.

Kore Gazilerinin Anıları

Gazi Karabulut, savaşın izlerini hem zihninde hem de vücudunda taşıyor. Ali Kemal Zerenli ise, Kore Savaşı'nın tanığı olarak vatana döndüğü anıları unutmuyor.

Tarım Arazileri Kiralama Süreci

İşlenmeyen tarım arazilerine ilişkin ilk listenin 30 Eylül tarihinde ilan edilmesi bekleniyor. Bu süreç, çiftçilerin arazilerinin en verimli şekilde kullanılması adına atılan önemli bir adım.

Yatırım Teşvik Belgeleri

2024 yılının ilk altı ayında Türkiye’de 5 bin 634 yatırım projesi için teşvik belgesi verildi. Öne çıkan sektör ise toplam sabit yatırım tutarının %255,5’ini alan imalat sektörüdür.

Çağrı Merkezlerinin Ekonomik Rolü

Banu Hızlı, çağrı merkezlerinin ekonomik büyümeye katkı sağladığını ve kadınların iş gücüne katılımını desteklediğini belirtti.

Türkiye ve Ürdün Ortak Projeleri

Türkiye ile Ürdün, sağlık, gıda ve bilgi teknolojileri alanında ortak projeler geliştirecek. Başvuru tarihleri de açıklandı.

Arnavutluk’ta Osmanlı Eserleri

Hisen Sulejmani, Arnavutluk Ulusal Kütüphanesi’nde Osmanlı dönemine ait önemli eserlerin bulunduğunu açıkladı.

Tüm bu gelişmeler, ülkemizin ekonomik ve sosyal yapısında önemli dönüşümlerin yaşandığını göstermektedir.