DOLAR
34,23 -0,05%
EURO
37,93 -0,04%
ALTIN
2.921,87 0,16%
BITCOIN
2.109.637,91 -1,32%

2024 Başkan Yardımcısı Adayları Walz ve Vance Canlı Yayında Karşı Karşıya Geldi

Walz ve Vance, dış politika, sınır güvenliği ve ekonomi konularında çok farklı görüşlerini ortaya koydu.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 06:20
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 06:20

2024 Başkan Yardımcısı Adayları Walz ve Vance Canlı Yayında Karşı Karşıya Geldi

Başkan Yardımcısı Adayları Canlı Yayında Bir Araya Geldi

ABD'de yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde, Demokrat Tim Walz ve Cumhuriyetçi JD Vance, CBS News'te yayınlanan bir programda karşı karşıya gelerek birçok konuda fikir alışverişinde bulundu.

Orta Doğu ve İran Üzerine Tartışmalar

İlk bölümde Orta Doğu'daki gerilim ve İran'ın durumu gündeme geldi. Walz, Hamas'ın 7 Ekim'de düzenlediği saldırıları hatırlatarak İsrail'e olan desteğini vurguladı. "İsrail'in bağımsız bir şekilde savunma yapması kritik," diyen Walz, Biden yönetiminin bu konuda büyük çaba sarf ettiğini sözlerine ekledi. Vance'ın Cevabı

Walz'un açıklamalarına karşılık olarak Vance, mevcut yönetimin İran'ı desteklediğini iddia etti. "Biden-Harris yönetimi Tahran'a milyarlarca dolar sağladı ve bu durum günümüzdeki karmaşanın kaynağı," dedi.

Sınır Güvenliği ve Ekonomi Tartışmaları

Canlı yayında sınır güvenliği tartışması da öne çıktı. Walz, Vance'ı Trump döneminde gerekli yasa tasarılarının uygulanmamasına sebep olmakla suçladı. Vance ise, mevcut yönetimin yasa dışı göçü artırdığını ve bunun yanında suç unsurlarının da arttığını savundu. Ekonomik Perspektifler

Ekonomi konusundaki görüşlerde de iki aday arasında zıtlıklar mevcuttu. Walz, Harris'in orta sınıfı yeniden güçlendirme çabalarını öne çıkardığını söylerken, Vance, Demokratların ekonomiyi bozduğunu vurguladı.

Her iki aday da farklı görüşlerine rağmen, tartışmalar sırasında saygılı bir dille görüşlerini ifade etti. Ancak, sonuç olarak seçmenler, hangi adayın politikasının daha etkili olacağına karar vermek durumunda kalacak.