DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.249.171,78 -0,3%

2 milyon TL'lik arazi Milli Emlak'ta 111.000 TL! Bugün ve yarın başvuran alacak

Milli Emlak'tan son olarak açıklanan proje, yazlık sahibi olmak isteyen vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Ayvalık'ta sunulan cazip arazi imkanı ile dikkat çeken Milli Emlak, bölgede 2 milyon TL'den başlayan fiyatlara inat, ucuz arsa satışını açıklamış bulunuyor.

Yayın Tarihi: 10.07.2024 15:34
Güncelleme Tarihi: 10.07.2024 15:34

2 milyon TL'lik arazi Milli Emlak'ta 111.000 TL! Bugün ve yarın başvuran alacak

Gerek yatırım yapmak isteyen gerekse de ev hayali kuran vatandaş için Milli Emlak projeleri oldukça dikkat çekmeye devam ediyor. Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte yazlık hayali kuran vatandaş, ihaleye çıkacak olan yazlık konut ya da yazlık arsa arayışlarını sürdürürken, gün gün yeni projeler ile alakalı olarak başvuru şartları ve tarihleri konusunda Milli EMlak resmi web adresinden duyuru yapılmaya devam ediyor.  Milli Emlak'tan son olarak açıklanan proje, yazlık sahibi olmak isteyen vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Ayvalık'ta sunulan cazip arazi imkanı ile dikkat çeken Milli Emlak, bölgede 2 milyon TL'den başlayan fiyatlara inat, ucuz arsa satışını açıklamış bulunuyor. Ayvalık'ta sadece 111 bin TL'ye satışa sunulan bir arazi, prefabrik ev kurma hayali olanlara muhteşem bir fırsat sunacağa benziyor. 

Deprem bölgesi olan ülkemizde prefabrik yapu kullanımı ve tercihi artmaya devam ediyor. Prefabrik evler, son yıllarda giderek daha da popüler hale gelirken, uygun fiyatı ve hızlı kurulabilme özelliği ile ev sahibi olmak yolu da kolaylaşıyor.  Milli Emlak'ın Ayvalık'taki arazi seçenekleri de bu trende uygun olarak ön plana çıkmış bulunuyor.

Bilindiği üzere Ayvalık, ülkemizin en çok tercih edilen tatil mekanlarından Gerek doğal güzelliği gerek tarihi gerekse de sahil kenarı olması ile dikkat çeken bu bölgede fiyatlar da yüksek tutarda seyrediyor. Tatil severlerin gözdesi haline gelen Ayvalık'ta başlatılan arazı satışı, Milli Emlak aracılığı ile sunulurken, başvurular ile alakalı olarak detaylar da paylaşılmış bulunuyor. 

zam

AYVALIK'TA 111 BİN TL'YE ARAZİ

Ayvalık'ta 111 bin TL'ye arazi satışı hakkında detaylar Milli Emşak resmi web adresinden duyuruldu. Tahmin edilen ihale bedeli 111.365 TL olarak belirlenmiş olup, teminat bedeli ise 33.409,50 TL'dir. Arazi uygun yüzölçümü 171,33 metrekare olarak belirlenmiştir. İhale tarihi 24 Temmuz 2024, saat ise 11:00 olarak açıklanmıştır.. İhale yerinin Balıkesir olduğu belirtilmiş olup, iletişim adresi https://balikesir.csb.gov.tr/ şeklindedir. İletişim telefon numarası ise (266) 312 31 02'dir.

Öyle ki, 171,33 metrekarelik bir arazi yalnızca 111.365 TL'ye satışa sunuluyor. Bu fiyat, bölgedeki diğer arazi fiyatlarıyla kıyaslandığında oldukça uygun bir fiyata tekabül ederken, başvuruların Milli Emlak resmi web adresi üzerinde başladığı da belirtilmiş buluyor. Söz konusu bölge, prefabrik ev yapmak adına oldukça cazip bir fırsatı da beraberinde getiriyor. 

TLL

MİLLİ EMLAKTAN ÖDEME KOLAYLIĞI

Milli Emlak tarafından sunulan ödeme kolaylığı ve vergi muafiyeti yatırımcının başını döndürebiliyor. Peşin olarak ödemelerde yüzde 20 indirim sunan Milli Emlak, 5 yıl boyunca emlak vergisi ödememe gibi avantajları da beraberinde getirtiyor.

TOKİ AVANTAJINDAN FAYDALANAMAYANA MİLLİ EMLAKTAN ÇÖZÜM

Öte yandan, TOKİ başvurusu yapıp da arazi alma fırsatına ak sahibi olamyan bireyin Milli Emlak başvurularında daha avantajlı olduğu ortaya çıkarken, 30 bin liradan başlayan fiyatlar, bölgeye ve büyüklüğe göre 50 bin TL- 120 bin TL'ye kadar ulaşabiliyor.