DOLAR
34,13 -0,14%
EURO
37,96 0,37%
ALTIN
2.882,75 -0,29%
BITCOIN
2.165.436,11 -0,45%

18 yaşına kadar çocuğu olan ebeveyn hemen İş Bankası'na koşsun! Ücret alınmıyor

Son zamanlarda bu kampanyalar arasında gençlere yönelik olarak tasarlanan ''İlk imza hesabı'' kampanyası 18 yaşa kadar olan gençlerin ihtiyaçlarını karşılamasına yönelik olarak hazırlanmıştır.

Yayın Tarihi: 31.01.2024 16:46
Güncelleme Tarihi: 31.01.2024 16:46

18 yaşına kadar çocuğu olan ebeveyn hemen İş Bankası'na koşsun! Ücret alınmıyor

Vatandaşın ihtiyaç ya da beklentilerine birçok avantajlı çözümler sunmak için bankacılık sektörü gün gün yeniliklerini sunmaktadır. 7'den 70'e her bireyi ilgilendiren birçok kampanya bankalar tarafından düzenlenmektedir. Son zamanlarda bu kampanyalar arasında gençlere yönelik olarak tasarlanan ''İlk imza hesabı'' kampanyası 18 yaşa kadar olan gençlerin ihtiyaçlarını karşılamasına yönelik olarak hazırlanmıştır.

Türkiye İş Bankası tarafından sunulan ilk imza hesabı 12-18 yaş arası gençlerin kendi adlarına Banka hesabı açmasına katkı sağlarken Diğer taraftan birikim yapmasına ve yatırımını değerlendirmesine olanak tanımaktadır. Öte yandan bankacılık işlemlerinin de özgürce yapılması amacı güdülmektedir. Ilk imza hesabının 12 -18 yaş arası gençlere sunduğu birçok avantaj bulunmaktadır.

TL

Herhangi bir hesap işletim ücreti ödenmeyen ilk imza hesabı açılması sonrasında hesaplar İş Bankası'nın İşCep uygulaması ya da internet şubesi üzerinden takip edilebilmektedir. Öte yandan EFT, havale ve fatura ödeme, İstanbul Kart yükleme gibi işlemlerde bu hesap üzerinden tamamlanabilmektedir. İlk imza hesabına sahip olan kişi 18 yaşını geçmesi akabinde kısa vadeli borçlanma araçları fonundan faydalanabilmekteyken yatırım fonlarını da alıp satabilmektedir. Öte yandan yurt dışı alışveriş imkanı sunan bu hesap ile online harcama yapılabilmekteyken maxipuan kazanılıp kullanılabilmektedir.

İlk imza hesabı açılışı

12-18 yaş arası gençleri ilgilendiren bu yeni hesap gencin velisi ya da Vasisi ile birlikte en yakın banka şubesine gitmesi ve başvurması sonrasında açılmaktadır. İlk imza hesabı sözleşmesine sadece bir tek imza ile başvurmak yeterlidir. Gençlerin Nüfus cüzdanının gerekli olduğu başvuru sırasında velisinin de nüfus cüzdanı ve imzası alınmaktadır. Hesabın açılmasının hemen akabinde bankamatik kartı gencin eline ulaştırılırken ilk işlemlerini de kolayca yapabilmektedir.

Gençlerin bankacılık deneyimini erken yaştan itibaren tamamlanmasına olanak sağlayan ilk imza hesabı finansal olarak tedbirlere alışması konusunda öte yandan birikim alışkanlığını da kazanmasına olanak tanımaktadır. Türkiye İş Bankası'nın gençlere sunduğu bir ayrıcalık olan bu hesap gençleri geleceği hazırlamaktadır