DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.113.432,62 1,13%

18 yaralı sonrası İsrail misilleme saldırılarını yoğunlaştırdı: Lübnan'da daha büyük bir savaş bekleniyor!

Dün gerçekleştirilken insansız hava aracı (İHA) saldırısı nedeniyle 18 İsrail askerinin yaralanmasının ardından Güney Lübnan’daki köylere misilleme saldırısı başladı! ABD’de ise Charlie alarmı verildi, tüm ülke diken üstünde!

Yayın Tarihi: 01.07.2024 12:04
Güncelleme Tarihi: 01.07.2024 12:04

18 yaralı sonrası İsrail misilleme saldırılarını yoğunlaştırdı: Lübnan'da daha büyük bir savaş bekleniyor!

Dün 18 İsrail askerinin yaralanmasına neden olan İHA saldırısı sonrası İsrail misillemeye başladı. Kfar Kila ve el-Bayyaada'nın da yer aldığı Güney Lübnan köylerine saldırı düzenleyen İsrail, Hula ve Rab el-Talatin kasabalarında da baskın düzenledi. Hizbullah’a ait binaların bombalandığı bildirilirken, İsrail ordusu da hedeflerinin Hizbullah olduğunu açıkladı. 

Al Jazeera çatışmaların şiddetlenmesinin ardından Hizbullah’ın artık büyük bir savaş hazırlığına başladığını ve çeşitli senaryoların masada olduğunu yazdı. 

ABD diken üstünde! Charlie alarmı verildi… 

Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ordu mensuplarının güvenliğini sağlayabilmek adına Avrupa’daki bazı askeri üslerde alarm seviyesinin yükseltildiğini aktardı. Tedbir amacıyla alarm seviyesinin yükseltildiği doğrulanırken, Pentagon’dan yazılı açıklama geldi. 

Yapılan açıklamada ABD Avrupa Komutanlığının (USEUCOM), yurt dışında yer alan ABD askeri topluluğunun güvenliği için bu kararın alındığını ve ordu mensuplarının güvenliği için sıklıkla ek adımlar alındığını aktardı. USEUCOM’un, ev sahibi ülkeler, müttefik ve ortaklarla istişarede bulunacaklarını, personellerin bilgilendirileceğini ve güvenlik amacıyla ortamın sürekli olarak izleneceği de kaydedildi. 


“Güç Koruma Durumu Charlie” olarak da bilinen yüksek alarm durumuna geçildiği paylaşılırken, bunun son 10 yılın en yüksek tehdit seviyesi olduğu öne sürüldü.