Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

15 Temmuz müjdesi! İşçi zammı yüzde 45 açıklandı! İlk maaşta ödenecek

Memur ve emekli zammına istinaden seçim süresince zam açıklaması yapmayan belediyelerin de çalışanlarına yapacağı zam görüşleri yakından takip ediliyor.

Yayın Tarihi: 27.06.2024 19:24
Güncelleme Tarihi: 27.06.2024 19:24

15 Temmuz müjdesi! İşçi zammı yüzde 45 açıklandı! İlk maaşta ödenecek

Emekli ve memur zamları ile alakalı gelişmeler yakından takip ediliyor. Yapılacak olan zamlar için bakanlıklar ve hükümet 3 Temmuz’u beklerken, Temmuz maaşları öncesinde zam oranlarının açıklanacağı biliniyor. Emekliye enflasyon artı refah payının devreye gireceği ve memura da Toplu Sözleşme zammı ile enflasyon zammının yapılacağı tahminleri de gün gün sunuluyor. Ha bu iken emekliyi yüzde 30 civarında memuru ise yüzde 20 civarında Temmuz zammı bekliyor. Memur ve emekli zammına istinaden seçim süresince zam açıklaması yapmayan belediyelerin de çalışanlarına yapacağı zam görüşleri yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz gün düzenlenen Toplu İş Görüşmesi neticesinde çalışana yüzde 45 zam açıklandı. İşte detaylar...

tll

BELEDİYE ZAM AÇIKLAMASI

Yerel seçimler öncesinde gün gün kamuoyuna sunulan belediye maaş zamları ile alakalı seçim sonrasında duraksama dönemine girilmekte iken, o dönemde zam açıklaması yapmayan belediyeler yavaş yavaş elini cebine atmaya başladı. Gün gün kamuoyu ile paylaşılan belediye destekleri mevcut iken son yapılan açıklamada Temmuz ayında açıklanması beklenen yüzde 26 enflasyonun üzerinde yapılan yüzde 45 zam çalışanın alım gücünü yükselteceğe benziyor.

tll

BELEDİYE MAAŞ ZAMMI

Söz konusu belediye Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Bekirhan Belediyesi olarak belirlenirken, TİS sonucunda 21 çalışana yüzde 45 zam uygulamasının devreye alındığı belirtildi. Belediye yetkilileri ile bağlı bulunulan sendika temsilcilerinin yer aldığı TİS kapsamında sosyal destekler ile alakalı da gelişmelerin yaşanacağı belirtildi. Anlaşmaya varılan TİS sözleşmesinin 1 yıl geçerli olacağı belirtilirken, önümüzdeki Haziran ayında tekrardan yeni maaşlar için düzenleme sağlanacağı belirtildi.