15 dakikada hazırlanan damat bohçası tarifi! Lokmalık lezzete herkes bayılacak

Küçük küçük krepler yapıyoruz. Az şekerli, bol kakaolu, yumuşacık. İçlerine muz ve krema koyuyoruz. Bohça şeklinde katlıyoruz. Damat bohçaları tarifimiz hazır. Hem hafif hem lezzetli. İşte detaylar!

Yayın Tarihi: 10.03.2024 06:57
Güncelleme Tarihi: 10.03.2024 06:57

15 dakikada hazırlanan damat bohçası tarifi! Lokmalık lezzete herkes bayılacak

Tatlı krizine girdik bugün. Damat bohçası yapmaya karar verdik. İçini neyle dolduracağımızı, nasıl süsleyeceğimizi kafaya takmadan. Şerbetli tatlılar gibi ağır olmayan, hafif ve lezzetli bir tatlı olsun istedik. Gerçek bohçalar gibi sürprizli de olsun. Krep hamuru hazırladık öncelikle. Bu krepler az şekerli, bol kakaolu, pamuk gibi bohçalara dönüştü. İçlerine krema koyduk. 

Krem şanti kullanarak pratik yapabilirsiniz. Ya da ev yapımı krema tercih edebilirsiniz. Muz parçaları ile tatlıyı zenginleştirdik. Küçük küçük bohçalar hazırladık. Afiyet olsun demeden önce sizleri tarifimizle baş başa bırakıyoruz.

Damat Bohçası Yapmak İçin İç Malzemesi: 

1 paket krem şanti 

1 bardak süt 

1 tane muz

Damat Bohçası Tarifi

Damat Bohçası Yapmak İçin Krep Malzemeleri: 

1 tane yumurta 

1 bardak süt 

5 kaşık toz şeker 

3 kaşık sıvı yağ 

1 paket vanilin 

2 çay kaşığı kabartma tozu 

2 kaşık kakao 

1 bardak un

Damat Bohçası Tarifi

Damat Bohçası Yapımı

Krem şanti ve sütü bir kapta iyice çırpın. 

Koyulaşan krem şantiyi buzdolabına koyun. 

Şeker ve yumurtayı başka bir kapta çırpın. 

Süt ve yağ ilave edip karıştırmaya devam edin. 

Kakao, un ve kabartma tozunu eleyip yavaş yavaş ekleyin ve hamuru homojen hale getirin. 

Hamuru bir sıkma torbasına doldurun ve tavaya istediğiniz şekilde sıkın. 

Hamur kabarcıklar oluşturunca tek taraflı pişirip alın. 

Pişen hamurların iki ucunu tutup ortada birleştirin ve bohça görünümü verin. 

Hamurların hepsini bu şekilde hazırlayın ve içine muz parçaları yerleştirin. 

Krem şantiyle süsleyerek damat bohçası tarifinizi tamamlayın. Afiyet olsun!

NOT: Kreplerin içine kendi yaptığınız bir krema koyarak daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Daha çok bohça yapmak isterseniz krep hamurunun ölçüsünü arttırabilirsiniz.