5 dakika da hazırlayacağınız, 15 dakikada pişireceğiniz enfes lezzette şehriyeli yoğurt çorbası tarifiyle karşınızdayız. Sadece 15 dakikada hazır olacak bu tarif için yoğurdunuz, yumurtanız ve arpa şehriyeniz varsa gerisi çok basit! Bu çorba tarifi sayesinde akşam yemeğiniz şipşak hazır olacak. Eğer çat kapı misafiriniz geliyorsa da bu tarif kesinlikle sizlere uygun olacak. İşte şehriyeli yoğurt çorbası tarifi…
ŞEHRİYELİ YOĞURT ÇORBASI MALZEMELERİ
- 2 su bardağı ölçüsünde yoğurt
- 2 yemek kaşığı ölçüsünde un
- 1 yumurtanın sarısı
- 2 su bardağı ölçüsünde su
- 1 çay bardağı ölçüsünde arpa şehriye
- 5 su bardağı ölçüsünde su
Üzeri için sos;
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı
- 3 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde nane
ŞEHRİYELİ YOĞURT ÇORBASI NASIL YAPILIR?
- Çorbayı yapmak için ilk adım olarak, tencereye 5 su bardağı su ekleyerek ocağa koyalım ve su kaynamaya başlayınca içine şehriyeyi ekleyelim.
- Şehriyeler yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirelim.
- Bu sırada yoğurt, un ve yumurta sarısını pürüzsüz bir şekilde karıştıralım.
- Daha sonra yoğurtlu karışıma bir kepçe çorbanın suyundan ekleyerek karıştıralım ve bu karışımı kaynayan çorbaya ilave edelim.
- Çorbayı kaynatırken sürekli karıştırmaya devam edelim, aksi halde çorba kesilebilir. Kaynama noktasına gelince çorbayı 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
- Çorbamızın üzerine sos için uygun bir kabın içinde yağı kızdırıp naneyi hafifçe yakalım. Pişmiş çorbanın üzerine bu sosu dökerek servise hazır hale getirelim. Afiyet olsun!