DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.121.511,96 -0,38%

100 yaşını görmek isteyen 3 besini tüketiyor! Canan Karatay uzun yaşamın formülünü verdi

Sağlık Uzmanı Dr. Canan Karatay'dan Öneri: Uzun Bir Yaşam İçin 3 Önemli Besin! Sağlık alanında uzun yıllardır çalışmalarını sürdüren ve beslenme konusunda çeşitli önerileriyle bilinen Dr. Canan Karatay, sağlıklı bir yaşam için önemli olduğunu vurguladığı üç besini düzenli olarak tüketmenin önemine dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 06.07.2024 14:07
Güncelleme Tarihi: 06.07.2024 14:07

100 yaşını görmek isteyen 3 besini tüketiyor! Canan Karatay uzun yaşamın formülünü verdi

Sağlık alanında uzun yıllardır önemli çalışmalar yapan ve beslenme konusunda çeşitli önerileriyle tanınan Dr. Canan Karatay, yeni kitabında beslenme üzerine önemli ipuçları veriyor. Karatay, ev yoğurdu, zeytinyağı ve turşunun yanı sıra sağlıklı bir yaşam için mutlaka tüketilmesi gereken üç yeni besini de öneriyor.

Dr. Canan Karatay'ın yeni kitabında yer verdiği besin önerileri şu şekilde:

 

Kefir: Sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olan kefir, probiyotik açısından zengin bir besindir. Dr. Karatay, kefirin bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkileri olduğunu ve günlük beslenme programına dahil edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Keten Tohumu: Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan keten tohumunun kalp-damar sağlığı için önemli olduğunu vurgulayan Dr. Karatay, ayrıca lif açısından da zengin olduğunu ve düzenli olarak tüketilmesinin sindirim sistemi sağlığını destekleyebileceğini söylüyor.

Kuru İncir: Doğal şeker içeren kuru incirin enerji sağlaması ve sindirim sistemini düzenlemesi açısından önemli olduğunu belirten Dr. Canan Karatay, özellikle atıştırmalık olarak tercih edilmesini öneriyor.

 

Dr. Canan Karatay, bu besinlerin düzenli olarak tüketilmesinin, genel sağlık durumunu olumlu yönde etkileyeceğini ve sağlıklı bir yaşam için önemli adımlar olduğunu vurguluyor.

 

100 yaşını görmek isteyen 3 besini tüketiyor! Canan Karatay uzun yaşamın formülünü verdi

 

Sağlık alanında uzmanlığıyla tanınan Dr. Canan Karatay, vücutta dost bakterilerin korunmasına dikkat çekerek önemli beslenme önerilerinde bulundu. Karatay, doğal sirke, peynir ve tarhana gibi besinlerin sağlık üzerindeki olumlu etkilerini vurguladı.

Doğal sirkenin evde yapılanının daha faydalı olduğunu belirten Dr. Canan Karatay, marketlerde satılan sirkelerin içeriğinin kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. Sirkenin sindirim sistemi sağlığını desteklediğini ve doğal bir antibiyotik görevi görebileceğini ifade etti.

Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden tarhana çorbasını da öneren Dr. Canan Karatay, tarhananın probiyotik açısından zengin olduğunu ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirtti.

Peynir konusunda da uyarılarda bulunan Dr. Karatay, en faydalı peynirin tuzsuz ve doğal olarak olgunlaşan çeşitler olduğunu söyledi. Özellikle lor peyniri gibi düşük tuz içeriği olan peynirlerin tercih edilmesini önerdi. Zeytinin de sağlık için önemli bir besin olduğunu belirten Dr. Canan Karatay, özellikle taze ve doğal zeytinlerin tüketilmesini tavsiye etti.

 

100 yaşını görmek isteyen 3 besini tüketiyor! Canan Karatay uzun yaşamın formülünü verdi

 

Ünlü sağlık uzmanı Dr. Canan Karatay, ezine peynirinin sağlık açısından faydalarını ve doğru tüketim önerilerini açıkladı. Karatay, tam yağlı ve tam kaya tuzuyla yapılan, doğal olarak 6 ay mayalanmış ezine peynirinin en sağlıklı peynirlerden biri olduğunu belirtti.

Ezine peynirinin yüksek kaliteli sütten yapıldığını ve içeriğinde doğal mayalar bulunduğunu vurgulayan Dr. Karatay, bu özelliklerinin peynirin besleyici değerini artırdığını söyledi. Ayrıca, Ezine peynirinin sindirim sistemi için faydalı olduğunu ve doğal bir probiyotik kaynağı olduğunu da ekledi.

Dr. Canan Karatay ayrıca, ezine peynirinin istenildiği kadar yenilebileceğini belirterek şunları söyledi: "Peynir yiyenin kemik erimesi olmaz." Bu açıklama ile peynirin kalsiyum ve diğer mineraller açısından zengin olduğunu ve kemik sağlığı için önemli bir besin kaynağı olduğunu vurguladı.