Yalnızca 25 dakikada hazırlık yapacağınız, 30 dakikada pişirceğiniz bu baklava tarifiyle 40 katlı enfes lezzetli kıyır kıyır bir baklava yapmanız mümkün. Baklava ustalarına aratmayacak hatta onların bile püf noktalarını soracağı baklava tarifi ile komşularınız kapınızın önünde yatıp kalkacak. Bu tarifi öğrenmek için tüm komşularınız sıraya girecek. Bol şerbetli ağzınıza attığında dağılan enfes lezzetteki 40 katlı baklava tarifinin detayları...
EV YAPIMI BAKLAVA TARİFİNİN MALZEMELERİ
- 1 çay bardağı ölçüsünde süt
- 1 çay bardağı ölçüsünde su
- 1 çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde sirke
- Yarım limon
- 4 su bardağı ölçüsünde un (Ununuzun hacmine göre ayarlayın)
- 2 su bardağı ölçüsünde ceviz
Hamuru açmak için:
- 1 çay bardağı ölçüsünde nişasta
- 2 su bardağı ölçüsünde un
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 3 çorba kasesi ölçüsünde toz şeker
- 3 çorba kasesi ölçüsünde su
EV YAPIMI BAKLAVA NASIL YAPILIR?
- İlk etapta hamurumuzu yapmak için hamuru yoğuracağınız kabın içersine; sıvı yağ, yumurta, su, süt, sirke ve limon suyunu koyarak güzelce karıştırıyoruz.
- Ardından un eklemesi yaparak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz.
- Hamurları küçük bezelere eşit şekilde ayırıp 20 adet altı 20 adet ise üstü için toplamda 40 adet bezeye bölüyoruz.
- Hamurların dinlenmesi için üzerini örterek bir kenara bırakıyoruz.
- Dinlenen hamurları 2 - 2 açarak tepsinin içerisine seriyoruz.
- Her iki katta iki yemek kaşığı ölçüsünde tereyağımızı döküyoruz.
- Aynı işlemi 20 kat tamamlanana kadar yapıyoruz
- Tamamlandıktan sonra ise çekilmiş olan cevizi dökerek tekrar aynı işleme devam ediyoruz.
- Hazır olan baklavaları üçgen ya da kare şeklinde keserek tereyağımızı döküyoruz.
- 100 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar 40 dakika kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra soğuması için oda sıcaklığına bırakıyoruz. Şerbeti kesinlikle sıcak şekilde dökmemek önemli. Eğer sıcak şekilde dökersek baklava hamur olacaktır.
- Şerbeti yapacak olduğunuz tencerenin içerisine toz şeker ve su koyarak orta ateşte pişirmeye başlıyoruz.
- Kaynayan şerbetimize limon sıkarak 5 - 6 dakika daha kaynatıyoruz ve şerbeti de soğuması için bekletiyoruz.
- Bu noktada baklavaya dökecek olduğunuz şerbetin de sıcak olmaması önemli.
- Buz gibi olana kadar iki ürünümüzde soğutuyoruz.
- Daha sonra şerbetle tatlımızı buluşturarak en az 1 saat kadar dinlendirmeyi bırakıyoruz. İşte 40 katlı enfes lezzetteki baklava hazır...