Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

1 2 aya kalmaz emekli promosyonları patlayacak! 20.000 TL net promosyon açıklanacak

Bankalar Haziran ayı itibari ile güncel promosyonlarını yineleyecek iken, promosyona ek kampanyaların bitebileceği ve promosyonlarda da bu sayede gözle görülür bir düşüş yaşanacağı iddia edilmekte.

Yayın Tarihi: 17.05.2024 17:13
Güncelleme Tarihi: 17.05.2024 17:13

1 2 aya kalmaz emekli promosyonları patlayacak! 20.000 TL net promosyon açıklanacak

Emekli promosyonları, bankaların emekli müşterilerine sunduğu ve genellikle üç yıllık bir taahhüt karşılığında verilen nakit avantajlardır. Kamu bankaları emekli promosyonları tutarları konusunda ortaklaşa hareket etmekte iken özel bankalarda tutarlar değişmektedir. Özel bankalar promosyona ek olarak düzenlediği kampanyaları ile birlikte bu tutarı 18 bin liraya kadar arttırırken, tüm bankaların kampanyaları Mayıs ayının sonuna kadar devam edeceği belirtilmiş bulunmaktadır. Mayıs ayının sonuna kadar Haziran ayının belirsizliğini yaşamak istemeyen emekli işlemlerini tamamlaması gerekmektedir Bankalar Haziran ayı itibari ile güncel promosyonlarını yineleyecek iken, promosyona ek kampanyaların bitebileceği ve promosyonlarda da bu sayede gözle görülür bir düşüş yaşanacağı iddia edilmekte.

tll

Ancak emekli sayısının EYT kapsamında gün gün artmaya devam etmesi neticesinde adeta bir yarış haline gelen bu ödemelerin, haziran ayı itibari ile artacağı tahminleri de yapılmaya devam ediyor. Mart ayında, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi kamu bankaları promosyon ödemelerini 12.000 TL’ye çıkardı. Bu artışın ardından özel bankalar da promosyon ödemelerini 18.000 TL’ye kadar yükseltti.

EMEKLİ ZAMMI SORNASINDA MAAŞ ARALIKLARI DEĞİŞECEK

Ancak Temmuz ayında en düşük emekli maaşını değişecek olması ve emekli maaş aralıklarının da artacağı gerekçesi ile bankaların emekli promosyon tutarlarını arttıracağı tahmin ediliyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının akabinde emekli maaşlarına yapılacak zam miktarı netleşecek ve bu da promosyon ödemelerinde bir artışa yol açabileceği tahmin ediliyor

tll

TEMMUZDA PROMOSYONLAR 20.000 TL

Temmuz ayında promosyon tutarlarının da revizeye gideceği tahmin ediliyor. Tahminler kapsamında piyasa uzmanları, özellikle de özel bankaların bu konuda cömert davranacağı belirtilirken, 20.000 TL'ye kadar promosyon tutarının artabileceği konuşuluyor.