DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.120.826,59 0,78%

1-2-3-4 çocuğu olana ÖTV'siz araba ve faizsiz konut kredisi! Flaş hamle geldi

Doğum oranlarının yeniden artışa geçirilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerekli aksiyonların alınacağını açıklarken sosyal medyadan çeşitli öneriler geldi. Önerilerde çocuklu aileler için ÖTV'siz araç ve faizsiz konut kredisi gibi çeşitli detaylar sosyal medyada gündem olmaya başladı!

Yayın Tarihi: 26.06.2024 12:19
Güncelleme Tarihi: 26.06.2024 12:19

1-2-3-4 çocuğu olana ÖTV'siz araba ve faizsiz konut kredisi! Flaş hamle geldi

Genç nüfusun fazla olması geçtiğimiz yıllarda Türkiye için hep bir avantaj olarak gösterilirken, önceki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan doğum oranının artırılmasına yönelik bir konuşma yaptı. Kabine Toplantısı’nda genç nüfusun yeniden artırılması konusu görüşülürken, yapılan açıklamaların ardından doğum oranlarının artırılabilmesi için neler yapılabileceği gündem oldu. Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı doğum oranlarının artırılması adına mantıklı-mantıksız önerilerde bulundu. 

Düşen doğum oranlarının yeniden artırılması için sosyal medyada dikkat çeken bir teklif gündem oldu. Yapılan öneride üç çocuğu olan ailelere ÖTV'siz araç, dört çocuğu olanlara ise faizsiz konut kredisi verilmesi gerektiği ifade edilirken, “nüfus artış hızını gör” yorumları yapıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama: Bu felakettir! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından doğum oranlarının düşüşüne dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 çocuk vurgusunu yaparak doğum oranını artırmak için yeni çalışmaların başlatılacağını belirtti. Çalışmaların önemine değinen Erdoğan, doğum artış hızının yavaşlamasının bir felaket olduğunu ifade etti:

doğum artış hızı

"TÜİK'in 2023 yılı doğum istatistikleri endişe vericidir. 2001’de 2,38 olan doğurganlık hızı 2023’te 1,51'e gerilemiştir. Yani nüfusun kendini yenileme eşiği olan 2,1 seviyesinin altındayız. Bu, Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir, bir felakettir."

İlk adımlar atıldı: Yeni düzenlemeler yolda

Doğum oranlarının artırılması için ilk adımlar atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı sonrası, çalışan kadınların doğum izninin 1 yıla çıkarılması ve 2 ve sonraki çocuklarda kira ile kreş desteği verilmesi gibi düzenlemelerin planlandığı öğrenildi. Ancak tekliflerle ilgili henüz resmi bir ilerleme gerçekleşmedi. 

anne çocuk yardım

Sosyal medyadan çılgın çözüm önerisi 

Sosyal medya üzerinde hızla yayılan ve destek bulan çözüm önerileri arasında, doğum oranlarını artırmak için dikkat çeken teşvikler yer aldı. Bazıları 3 çocuğu olanlara ÖTV'siz araç, bazıları da 4 çocuğu olanlara faizsiz konut kredisi gibi önerilerde bulundu. Bu öneriler, sosyal medya kullanıcıları arasında geniş yankı buldu ve tartışmaların merkezine oturdu. Birçok kişi, bu tür teşviklerin doğum oranlarını artırmada etkili olabileceğini savunurken, bazı kullanıcılar daha kapsamlı ve uzun vadeli çözümler gerektiğini belirtti.